söndag 25 september 2011

Genetik

Haft en helg med massa skoj då det var dags för första helg kursen i uppfödarutbildningen, genetik. Första dagen var det mycket teori och prat om utställning då det ju är där som utfallet av uppfödningen bedöms där. Visst är det lika viktigt att hundarna har en god mentalitet och gott lynne så att de kan jobba också.
Tyvärr så har ju en del uppfödare av vissa raser tolkat att det extrema är det bästa och därmed avlar man för att få hundar med extrema utseenden. Men det är ju människans önskan om det extrema som skapar detta. Nu har ju borderterrier klarat sig från detta då det fortfarande är viktigt för uppfödarna att hunden kan jobba och må bra.

I dag var det dags att ha med sig hundarna för att vi alla skulle få klämma, känna och se rörelserna hos olika raser. Uppgiften var dessutom att beskriva för de övriga deltagarna hur rasstandarden beskriver hur hunden ska se ut. Borderterrier har ju en ganska enkel rasstandard jämfört med många andra raser.

Kul och lärorikt att få se, känna och diskutera med andra om hur hundarna rör sig och vad det kan bero på. Ester var inte med idag då hon har varit ute på egna äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar