söndag 18 december 2011

En Skåneresa i december

Just hemkommen efter en helg i Skåne. Vi for iväg i fredags eftermiddag och ställde kursen mot Löderupp, Österlen där vi fått låna en enkel stuga. Väl framme visar det sig att stugan är en härlig, fin skånelänga som är väl uppvärmd. Efter en sen middag är det dags att krypa till kojs inför lördagens äventyr.
Efter en blåsig morgonpromenad upp på åsen med utsikt över havet så är det dags för frukost. Strax efter nio ringer Lena Eriksson, kennel Toftahill, och vi bestämmer att ses i Lomma om ett par timmar. Framme i Lomma möter Lena upp på parkeringsplatsen och vi går in till Viveka och borderpojkarna Berra och Morris. Båda killarna fattar vad som är på gång och Berra han steppar runt och är alldels tills sig. Ester är som vanligt reserverad och fräser ifrån till Berras uppvaktningar. Efter att Ester inte accepterar Berras uppvaktningar så släpper vi ut båda två på baksidan. Ester mjuknar och börjar invetera Berra. Så efter några minuters lek och förspel ställer hon upp sig fint och det blir en bra parning och häng.

Efter parningen far vi till Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, för en liten fotostund innan vi far vidare och tittar på mysiga, pittoreska Ystad. Därefter far via Ale stenar och Kåseberga till stugan för middag och kvällspromenad.
På söndag morgon efter morgonpromenaden packar vi ihop och far till Lomma för att träffa Berra igen. Denna gång släpper vi ut dem på baksidan med en gång och det blir en bra parning med häng igen. Efter fyrtio minuter är vi på väg tillbaka mot Stockholm.
Resan hem var lugn även om det var en del regn, blåst och snöblandat regn på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar